Jak dopasować odpowiednią fryzurę do naszej sylwetki i charakteru?

Lajfstajl
strefa-wiedzy
Jak dopasować odpowiednią fryzurę do naszej sylwetki i charakteru?
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Przy doborze fryzury trzeba uwzględnić, że niekoniecznie może ona pasować do naszego wyglądu. Należy też wziąć pod uwagę dany typ charakteru, gdzie spokojna osoba raczej nie powinna stawiać na buntowniczego irokeza. Niezależnie od usposobienia i wyglądu każdy powinien znaleźć wymarzoną fryzurę dla siebie. Warto dostosować się jedynie do kilku podstawowych rad. 

Dopasowanie fryzury do sylwetki 

Kobiety najczęściej posiadają sylwetki typu: gruszka (A), klepsydra (X) oraz rożek (Y). Do każdej dopasuje się inny rodzaj fryzury, choć zdarzają się bardziej uniwersalne uczesania. W przypadku fryzury typu gruszka zaleca się stworzenie harmonii pomiędzy biodrami a ramionami. W takich wypadkach dobrze postawić na duże loki, które opadają na ramiona. W przypadku klepsydry warto wyeksponować swój biust, gdzie pomoże krótka fryzura do szyi. Krótkiego uczesania lepiej wystrzegać się przy sylwetce rożkowej – lepiej postawić na proste włosy zakrywające barki. 

Dopasowanie fryzury do charakteru

Fryzurę można dopasować również do naszego charakteru, gdzie buntownicze osoby stawiają na odważniejsze opcje. Oryginalne pomysły może przedstawić fryzjer Poznań i inne większe miasta pełne są osób, które nie boją się kolorowych farb, dredów albo zakręconych końcówek. Przy łagodniejszym usposobieniu lepiej postawić na coś bardziej tradycyjnego. Fryzura może jednak również łamać stereotypy, dlatego warto czasem zaryzykować z afro, warkoczykami albo całkowitym pozbyciem się włosów.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Jakie zalety posiada prawidłowo zaprojektowana wentylacja?
Jakie zalety posiada prawidłowo zaprojektowana wentylacja?
System wentylacji pozwala na wymianę zużytego powietrza w pomieszczeniach. Pierwszą i najważniejszą jego zaletą jest prawidłowe dostarczanie świeżych, zwykle przefiltrowanych […]